13. Nacionalni sajam pršuta

U Sinju održan 13. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda na kojemu su članovi Kuda Cetina 24.03.2018. vršili prezentaciju tradicijskih jela “Sinjske uštipke”, “Sinjske arambaše”, “Pogača”, “Kruh ispod peke”.

Ovaj, kao i prethodne sajmove, pratio je sadržajni kulturno umjetnički program u kojem se predstavljaju kulturno umjetnička društvo Cetinske krajine i Like.

Dvodnevni sajam pršuta, koji je održan u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, svečano je otvorio izaslanik predsjednice župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Priznanja najboljim pršutarima uz pomoć mladih članova KUD-a Cetina, na zatvaranju Sajma uručili su gradonačelnica grada Sinja Kristina Križanac, dogradonačelnik Denis Glavan, članovi stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Mladenka Šarolić, Ivo Delonga i Ana Gugić, te direktorica Poduzetničkog centra Sinj.

Pored ovih priznanja uručene su posthumno povelje nedavno preminulima dr.sc Mirku Gugiću, digogodišnjem predsjedniku ocjenjivačkog povjerenstva i višegodišnjem šampionu sajma Miji Lešini, vlasniku tvrtke Mijukić Prom.

Ovaj, kao i prethodne sajmove, pratio je sadržajni kulturno umjetnički program u kojem se predstavljaju kulturno umjetnička društvo Cetinske krajine i Like.

Tijekom sajma predstavljeni su i noviteti iz programa ruralnog razvoja te prezentacije iz programa Vlade RH, Županije, drugih institucija i komora.

U sklopu Sajma Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanje u poljoprivredi organizirali su manifestaciju ‘Naše domaće, sada i ubuduće’, a tom prigodom upriličen je i radni ručak s predstavnicima ministarstva poljoprivrede. Na velikom gastronomskom stolu našle su se delicije i proizvodi s farma hrvatskih poljoprivrednika.

Na sajmu je ove godine svoje proizvode izložilo 70- tak izlagača iz Hrvatske i BiH. Uz pršute i ostale suhomesnate proizvode u ponudi su i ostale delicije, maslinovo ulje, sirevi, vino, soparnik, autohtoni suveniri i rukotvorine.

Ovogodišnji 13. po redu Nacionalni sajam pršuta Sinj 2018. svečano je zatvorila sinjska gradonačelnica Kristina Križanac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *