KUD Cetina u brojnim aktivnostima od svog osnutka

KUD Cetina sudjelovao je u niz zanimljivih manifestacija i aktivnosti od svog osnutka.

Krajem prošle godine,točnije 18.studenog sudjelovao je u koloni sjećanja za žrtve Vukovara. Isto tako ove godine 13.svibnja njihovi članovi sudjelovali su na komemoraciji u Blaiburggu.

Na ovogodišnjem Nacionalnom sajmu pršuta koji se održava u Sinju, članice i članovi KUD-a Cetina sudjelovali su u pripremi i spremanju autohtonih jela cetinskog kraja, izložili su svoje proizvode, rukotvorine, suvenire na zadovoljstvo brojnih posjetitelja. Najmlađe članice KUD-a bili su u svojim živopisnim nošnjama dio svečanog otvaranja i zatvaranja sajma.

U vrijeme blagdana Uskrsa, točnije na Uskrsni ponedjeljak 3.svibnja članovi društva sudjelovali su u podjeli jela koje je organizirao Grad Sinj i TZ grada Sinja.
S svojim etno nastupom i pripremi tradicionalnih jela koja su se nekada spremala  Cetinskom kraju na Gljevu su oduševili 60-tak sudionika iz nekoliko zemalja na Međunarodnom znanstvenom skupu na temu migracija  tradicijske glazbe, maškara i održivog razvoja.

Na ovogodišnjoj manifestaciji u prigodi obilježavanja Dana Grada Vukovara 3.svibnja deset članova KUD-Cetina sudjelovao je u ovoj svečanosti.U središtu Vukovara podjelili su 303 arambaša u znak ovogodišnje alke,te su spremali tradicionalne sinjske uštipke.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *