Udruga nastupila na “Sajmu mogućnosti 2018”

SajamMogucnosti2018

‘Sajam mogućnosti’ druga je od nekoliko komponenti preventivnog programa ‘Zajedno više možemo’ koji je usmjeren na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

KUD Cetina aktivno se uključio i u ovaj događaj da mladima i svim zainteresiranima približe tradicijske običaje Sinja i Cetinske krajine.

Osim što su imali priliku dobiti sve informacije o radu udruga, klubova i društava, djeca su mogla igrati mini stolni tenis, jahati konja te igrati dječju Alku, kao i upoznati se s opremom padobranaca, raznim letjelicama i dronom te vatrogasnom opremom. Policijski službenici upoznali su djecu s načinom rada policije, a prigodni program za sve posjetitelje izvele su Sinjske mažoretkinje, Dječji zbor ‘Sinjski slavuji’ i gimnastičari Gimnastičkog kluba Sinj.

‘Na Sajmu su se predstavile brojne udruge, društva i klubovi sa svojim programima. Mišljenja sam da djeca imaju zaista imaju bogat izbor za zanimaciju i da se mogu maknuti od stvari koje nikome ne trebaju. Mogu se baviti sportom, maketarstvom, biti članovi radnih kulturno-umjetničkih udriga i društava, mogu volontirati u civilnim udrugama i sudjelovati u njihovim aktivnostima. No, žalosti činjenica da je samo jedna školu pustila svoju djecu na Sajam. Zašto je to tako, morat ćemo pitati ravnatelje. Vjerojatno su procijenili da je škola na prvome mjestu, da bi djeca izgubila previše, ako bi izostala posljednja dva sata s nastave. Nadam se da će dogodine biti puno veći odaziv djece i još bolji Sajmu mogućnosti’,
kazao je dogradonačelnik Sinja i predsjednik KK Alkar Denis Glavan.

SajamMogucnosti2018

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *