Vukovar – “SVI ZA JEDNO HRVATSKO NAJ”

SVI ZA JEDNO HRVATSKO NAJ – 1. Festival nematerijalne kulturne baštine i turističkih manifestacija

Vukovar, od 3. do 6. svibnja

KUD CETINA sudjeluje na Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI ZA JEDNO HRVATSKO NAJ” kojem se iz dana u dan pridružuje sve više učesnika, ali i posjetitelja koji pristižu iz svih dijelova Hrvatske! Cetinski kraj predstavljali su KUD ‘Cetina’ iz Sinja i KUD ‘Milan Begović’ iz Vrlike. Članovi Sinjskog kulturno-umjetničkog društva Cetina, uz potporu Grada Sinja, donijeli su sa sobom 303 arambaša kao poziv na ovogodišnju Sinjsku 303. sinjsku Alku, a na licu mjesta spremali su sinjske uštipke te ih darivali Vukovarcima i njihovim gostim.

Festival je trajao do 6. svibnja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Sabora RH, u partnerstvu s Gradom Vukovarom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom grada Vukovara i uz podršku brojnih volontera koji su svi zajedno omogućili da se u Vukovaru okupi Hrvatska u malom.

I dok je prvi dan festivala uz predstavljanje brojnih manifestacija i atrakcija završen spektakularnim vatrometom, pa potom koncertom Nene Belana i Tomislava Bralića i klape Intrade koji je Gradu Vukovaru darovao grad Zadar, bogat sadržaj nastavio se i tijekom drugog dana festivala. Od Šokačkog sijela iz Županje, preko Bećar festa iz Babine Grede, pa sve do Lastovskog poklada i Ogulinskog festivala bajke, jučer su se u središtu Vukovara smjenjivali najzanimljiviji sadržaji manifestacija i atrakcija iz različitih dijelova naše zemlje. Vinkovci su predstavili svoje Rimske dane, a Đakovo popularne Đakovačke vezove, a nije izostala ni manifestacija Štruklijada, iz Marije Gorice i Savsko-sutlanske doline. Dalmacija se predstavila kroz Festival dalmatinskih klapa iz Omiša, a u sklopu ovog predstavljanja, na vukovarskom korzu održan je sjajan koncert klape Stine.

Cetinski kraj predstavljali su KUD ‘Cetina’ iz Sinja i KUD ‘Milan Begović’ iz Vrlike. Članovi sinjskog kulturno-umjetničkog društva, uz potporu Grada Sinja, donijeli su sa sobom 303 arambaša, a na licu mjesta spremali su sinjske uštipke te ih darivali Vukovarcima i njihovim gostima. Večer je unatoč kiši protekla uz veliku veselicu i okupljanje mnogobrojnih građana na Trgu Republike Hrvatske, gdje su na

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *